Kjøpet av Nonnegata 15

De bodde i de kommende årene i en leilighet i Nedre Møllenberg gate 20. Men når mor blir gravid med Odd Walter i 1934, kjøper de Nonnegata 15 den 30. nov. 1934.

Gården hadde fire fulle leiligheter etter den tidens standard, kjøkken og tre værelser, uten bad og klosett. Dessuten loft hvor det var en hybelleilighet på to rom, og to enkle hybler. Kjelleren var delvis utleid til en skomaker som bodde i første etasje. Et lite kjellerrom straks innenfor porten var også utleid.

Odd Walter som liten.
(Klikk på bildet og du får et større bilde)

Kjøpesummen for gården var 42.000 kroner, og det ble oppgjort med lån i Det geistlige pensjonsfond og Trondhjems Sparebank med til sammen 37.000 kroner, ved kontraktens underskrift 1.000 kroner, og 4.000 kroner innen 01.01.35. Grunnen var utparsellert og kjøpt i 1896-98, og sannsynligvis var gården oppført omkring århundreskiftet.

Far var alltid opptatt av å forbedre eiendom han hadde. Det som først ble gjort med Nonnegata 15 var å legge inn vannklosett i samtlige etasjer, fra loft til kjeller. Fra før var det utedo i bakgården. Ganske snart hevet far standarden på loftet ved å få bygd kobbhus til alle rom.

Blant det som ellers skjer i årene før 1940 og 2. verdenskrig, er at Anstein blir født i 1939, og de får nye butikklokaler i Søndre gate 20. Far tar halvårlig handelsskole, og løser ut handelsbrev og åpner en butikk med navnet O. Syltevik i Olav Tryggvasons gate 50.

Dette skjer før krigen.

 

Forrige avsnitt - Neste avsnitt

Tilbake til oversikt