Gjertrud Waldahl og Olav Syltevik
Forlovelse og giftemål

Det var sannsynligvis her i Trondheim de traff hverandre, det kan ha skjedd samtidig som han gikk på underoffiserskolen. Hun refererte til elevene ved underoffiserskolen med et spesielt klengenavn. Det forteller at de var nok av spesiell interesse og mye omtalt blant mengden av hushjelper, butikkdamer osv. Det fulgte prestisje med utdannelsen utover landsbygda. Ved siden av militær opplæring, tilsvarte pensumet middelskolen. Det er imidlertid godt mulig hun traff far i andre perioder, i Oslo eller i Trondheim.


Forlovelsesdager? Flere bilder som disse er tatt i Trondheim årene 1927-29.
(Klikk på bildene og du får større bilder)

De giftet seg på Røros i 1931. Hvis de traff hverandre mens han gikk på underoffiserskolen, må det ha skjedd under hennes første periode i Trondheim, 17 - 18 år gammel. Da må de ha holdt en eller annen form for kontakt i flere år.

Vi vet at det eksisterte en samling brev mellom dem, men den sa mor til Liv at hun kom til å brenne, fordi "den hadde ingen andre noe med". Men en korrespondanse kunne ha funnet sted selv om de traff hverandre i Trondheim i perioden 1927-29. De hadde sikkert også en forlovelsesperiode før giftermålet.

Han vet vi ingenting sikkert om i åra fra 1924 til 1931, bortsett fra at han var tilknyttet et livsforsikringsselskap, Norsk Spareselskap, mange år i denne perioden. Han kan derfor ha vært både i Oslo og Trondheim i de samme perioder som mor.

Presentasjonsbesøk av det nye familiemedlemmet? Fra venstre: tante Marit, Pauline, far, mor og Eva.
(Klikk på bildet og du får et større bilde)


Forrige avsnitt - Neste avsnitt

Tilbake til oversikt